søndag den 28. december 2014

Kaninen i månen

Kaninen i månen
Patrick Leis
380 sider 
2005, Gyldendal

Nick har aldrig set ret meget af verden. Hans verden begynder og slutter i vestegnen, hvor han drikker bajere og ryger fede med sine venner for deres bistandshjælp. Da Nicks rige onkel ligger for døden, ønsker han, at gøre Nick til enearving på den betingelse, at Nick letter bagdelen og får set noget af verden. Nå ja, hvor svært kan det være? Med godt mod sætter Nick kursen mod en tremåneders backpackertur til Indien. Men intet går rigtig som han forventer det.

Kaninen i månen er en super humoristisk bog, der tager udgangspunkt i de komiske kultursammenstød, men bestemt er mere end blot dét. Som bagsideteksten smukt formulerer det:
"Kaninen i månen er en tre måneders tour de kaos blandt tiggerkonger, teknofreaks og spirituelle mystikere, en rejse uden sikkerhedsnet gennem Bombay, Goa og Hampi, meget langt fra rejsebureauernes glitrende brochurer."

Jeg var godt underholdt hele vejen igennem, selvom jeg ikke helt ved om jeg bryder mig om slutningen, hvor det hele går lidt op i limningen. Men alt i alt er den læsværdig. 

Læs den hvis du:

- vil læse noget let 
- vil læse noget humoristisk
- vil læse noget humor, som minder om Dennis Jürgensen
- vil læse om det komiske i kultursammenstød

Ingen kommentarer:

Send en kommentar