torsdag den 2. maj 2013

Ikke en fjer bedre


Ikke en fjer bedre
Dennis Jürgensen
1995, Tellerup
166 sider
Fra 198 kr. på Tellerup.dk

Dette er en klassisk krimi - den foregår bare i fugleverdenen! Kommissærs Dompap og Overbetjent Råge står midt i en mystisk sag: en fugl er blevet myrdet med en anden fugls kranium. Den myrdede var den tidligere playbird Evald Allike, der bliver fundet myrdet i sin penthouse lejlighed i toppen af Den Gamle Eg.

Ikke en fjer bedre har alle de klassiske krimi-elementer, men er tilsat Dennis Jürgensens fantasifulde humor. Det lille univers i skoven er utrolig kreativt, og man kan ikke lade være med at smile mange gange uden at spændingen eller suspence nedsættes.

Personligt synes jeg, at Ikke en fjer bedre, er en af Dennis Jürgensens bedre bøger. Blandingen af klassisk krimi, med en ny vinkel og hans karakteristiske humor, gør at Ikke en fjer bedre er læst på ganske kort tid. Det hjælper også på det, at den er på 166 sider.

Bogen kan både nydes af kendere af Dennis Jürgensen, hvadenten man har læst en eller flere af hans bøger, men er også en god introduktion, hvis man aldrig har læst noget af ham før. Bogen kan også læses af ældre børn, selvom den nok mest henvender sig til unge, men det forhindrer ikke en god oplevelse selvom man er voksen.

Læs den hvis du:

  • kan lide bøger af Dennis Jürgensen
  • kan lide klassiske krimier
  • kan lide en god historie krydret med en kreativ humor
  • har brug for en bog der er overkommelig i sideantal og skrivestil

Ingen kommentarer:

Send en kommentar