lørdag den 4. maj 2013

Pige i tyverne


Pige i tyverne
Sophia Kinsella
2009, Lidnhardt og Ringhof
480 sider
Fra 64,44 kr. som e-bog hos mibook.com eller 78,00 kr. hos Cdon.com

Pige i tyverne er skrevet af forfatteren Sophia Kinsella, der blandt andet har skrevet Shopaholic-serien. Personligt kan jeg ikke lade være med at holde af hendes karakterer påtrods af - eller måske på grund af - deres fejl og mangler. Det gør dem så dejligt menneskelige, og Kinsella har endnu ikke fejlet i at få mig til at grine.

Pige i tyverne handler om Lara, der mildest talt er på spanden.
"Lara Lington er midt i tyverne, og hendes liv er noget værre rod: Hendes nystartede firma har i den grad startvanskeligheder, hendes forretningspartner og bedste ven er rejst til Goa på ubestemt tid, og så er hun lige blevet dumpet af sit livs kærlighed." (Fra bagsideteksen)

Da Laras hidtil ukendte tante Sadie afgår ved døden, ændres Laras liv drastisk. For Sadie har ikke tænkt sig at smutte lige nu. Hendes spøgelse manifesterer sig i form af sit nogle-og-tyve-årige jeg, en livsglad og charlestondansende pige. Før hun kan gå til evig hvile må hun have fat i sit elskede halssmykke, og Lara bliver hivet ind i en skattejagt, et eventyr og en helt ny måde at opleve verden på.

Bogen er virkelig humoristisk, og de to piger er lige snæversynede og stædige. Men på trods af deres forskelligheder og holdepunkt i hver deres tidsalder, har de to piger måske mere til fælles end som så? Og måske kan de hver især lære noget af hindanden?

Læs den hvis du:
  • kan lide Sophia Kinsellas bøger (eller hvis du ikke har læst noget af hende endnu!)
  • kan lide "pigebøger" der er velskrevne
  • kan lide humoristiske bøger
  • kan lide historier med et lille strejf af det overnaturlige 

1 kommentar:

  1. Sophie Kinsella kan altid få en i godt humør! Jeg hørte denne på lydbog fra netlydbog.dk. Jeg synes ikke den er hendes bedste, men nød den dog stadig :-)

    SvarSlet