søndag den 21. april 2013

Bøger bringer os sammen


Nogle mener måske at læseheste er blege, asociale væsner, der sjældent kommer uden for en dør og møder andre mennesker og frisk luft. Det kan jeg hermed afkræfte.

For nylig tog jeg en weekend ud af kalderen for at mødes med 40 mennesker, hvoraf jeg kun kendte én. Hvad havde vi tilfælles? Læselyst! For snart 10 år siden mødtes en gruppe mennesker i en weekend, for at hygge sig, spille spil og snakke om deres fælles interesse: bøger. Nærmere bestemt bøger af Dennis Jürgensen. Siden har det udviklet sig til at omfatte flere grupper men alle fans af forskellige fraktioner under forlaget Tellerup. Anden weekend i april skulle træf nummer 19 stå, i en hytte midt i en skov, midt på Djursland.

Sjældent har jeg oplevet et forum, der har været så inkluderende, så hjerteligt og imødekommende. Det eneste sted jeg har fundet sådan en altoverskyggende solidaritet tidligere, er hos rollespil. Jeg kendte som sagt kun en eneste person, men jeg blev budt velkommen af glade mennesker og kram. "Hej, jeg har ikke mødt dig før, men du skal da have et kram!" Nogle havde været med fra starten, mange i flere år, så der var mange ting der var "som vi plejer at gøre", men det var på ingen måde indspist - hvad jeg måske lidt havde frygtet.

Til gengæld blev jeg hevet med ind i samtaler, spil og quiz. For hvad laver en flok bogentusiaster når de samles i en hel weekend? Jo, de spiller spil og spiser kage. Begge dele i stor stil. Sjældent har jeg oplevet kager der på sådan en måde var en fryd for både øje og smagssans. De kreative kager var blandt andet formet som bøger, med figurer, bogstaver og små bøger på toppen. Mums! Og så blev der ellers nørdet brætspil og kortspil i stor stil.

Der var også en håndfuld quizzer, der bliver afholdt hver år som en tradition. Vinderens opgave er at lave quizzen til næste træf. De fleste quizzer måtte jeg gætte mig igennem, idet jeg ikke havde læst de bøger det drejede sig om, men jeg fik da kastet mig ud i Dennis Jürgensen quizzen med blod på tanden.

Samtidig var vejret ganske glimrende, og jeg fik gået nogle lange ture i skoven sammen med de andre, og helt exceptionelt kastede jeg mig ud i et spil fodbold. Jeg vil godt pointere, at jeg er verdens største boldmongol. Jeg er både bange for bolden og ejer ingen koordinationsevne. Stor var min triumf og jubel da også, da jeg helt mirakuløst fik scoret et mål. Ja, jeg tager det med her, fordi det var en stor succesoplevelse for mig. Men det har sikkert været lidt af et syn at se seks blege, bognørder spille fodbold.

Jeg kunne blive ved med at fortælle om denne fantastiske weekend, der har givet mig så mange dejlige oplevelser, men jeg må hellere stoppe inden det løber af med mig. Jeg vil bare gerne sige tak, til alle dem der var med, og opfordre folk til at komme og være med næste gang. Og fortælle at bøger kan bringe os sammen og give os oplevelser vi husker længe efter.


Kunne du lide indlægget? Husk at bedømme nedenunder med tallene 1-5, hvor et er dårligst og fem er bedst. Du må også gerne smide en kommentar!
 
Læselyst er kommet på facebook! Følg bloggen på facebook for ikke at gå glip af nye indlæg, billeder og konkurrencer! Læstelyst på facebook. 

2 kommentarer:

  1. Sådan der bette pige, og du skal være velkommen næsten gang... ooog det skal alle andre læsere af bloggen self. også ;)

    SvarSlet
  2. Det lyder da som en super hyggelig weekend! :)

    SvarSlet