torsdag den 14. januar 2016

To sekunder i Byron Hemmings liv

To sekunder i Byron Hemmings liv
Rachel Joyce
2015, Lindhardt og Ringhof
360 sider

Det er 70'ernes England i de højere klasser. Byron Hemmings er 11 år, da hans skolekammerat James fortæller, at man har besluttet at tilføje to sekunder til tiden, for at kalkulere for Jordens rotation. Det bekymrer meget den elleveårige Byron, for to sekunder kan betyde alverden. Da sekundviseren viser tilføjelsen af de to sekunder, begår hans mor en fatal fejl. Men tæller det overhovedet når de to sekunder var årsagen til det hele?

To sekunder i Byron Hemmings liv er ikke blot en fortælling om en bekymret dreng, men også en historie om familier i forfald og en drengs forsøg på at holde sammen på det hele. Den runder også fordomme og klasseforskelle på en subtil måde, der driver historien fremad. Samtidig fortælles en nutidig historie om en mand dybt hæmmet af sine egne tvangsritualer. 

Bogen er dyb og underfundig, og handler om de ting der sker mellem mennesker. Eller måske hvad der sker mellem mennesker imellem de ting som ikke sker. Hvis det giver mening. De ting som ikke bliver sagt, de ting som ikke bliver gjort, og hvad de gør ved folk.
Uden at den bliver langhåret eller snørklet. 
En bog som er godt fortalt og som sætter nogle tanker i gang.

Læs den hvis du:
- Kan lide historier om mennesker
- Kan lide historier, hvor der fortælles fra et barns synspunkt
- Vil læse noget der både foregår i 70'erne og i dag
- Vil læse en solid og velskrevet bog

Ingen kommentarer:

Send en kommentar