onsdag den 11. november 2015

You're never weird on the internet (almost)

You're never weird in the internet (almost)
Felicia Day
2015
272 sider (jeg hørte den som lydbog)

Hvordan skal jeg beskrive Felicia Day for dem som ikke kender hende? Måske skal jeg bare starte med den første gang jeg stødte på hende. 
Felicia Day optrådte i et afsnit i en af mine yndlings tvserier, Supernatural, som det nørdede og smule neurotiske computergeni, Charlie. Hun var bleg, havde knaldende rødt hår og en farverig tøjstil. Hendes skrivebord var oversået med nørdet merchandise som fx en figur af Hermione. Nå jo, og afsnittet hun var med i hed The Girl With The Dungeon And Dragons Tattoo. Jeg var komplet forelsket i Charlie lige fra det første. Hun var en klogere, sødere og pænere udgave af mig! Man havde lyst til at være Charlie eller være hendes ven! Ja, man ville gerne være venner med Charlie. Men hvorfor bruger jeg så meget plads på at beskrive hendes karakter fra den serie? Fordi Felicia Days egen personlighed skinner så stærkt igennem! Felicia Day er selv gamer og neurotisk på den virkelig charmerende måde. 
(I dette her klip forsøger Charlie at flirte sig forbi en vagt, hvilket slet ikke er så nemt som på film)

Efter at have stiftet bekendtskab med Felicia Day i Supernatural, fik jeg anbefalet en webserie, som hun ikke blot har skrevet og produceret men også selv spiller en af hovedrollerne i - The Guild. The Guild handler om en neurotisk computernørd, hvis venner og primære sociale liv udfoldes igennem et online spil. Guilden består af andre computernørder af forskellig køn og alder, og kører rimelig godt indtil de en dag tager det fatale skridt at mødes IRL. Get your nerd on! Igen skinner rigtig meget af Felicia Day igennem (og hele hendes process med skabelsen af The Guild er med i bogen). The Guild blev skabt til youtube og ligger tilgængelig her:

Jeg hørte bogen som lydbog læst op af Felicia Day (med forord skrevet og oplæst af Will Wheaton) og det var så fedt. Fra første ord hyggede jeg mig og havde ikke lyst til at slippe min iPod. Man bliver lukket ind i Felicia Days skøre, kreative og forvirrede hoved, hvor angst kæmper med et brændende ønske om at opnå noget. Det var sjovt, bevægende og ikke mindst inspirerende. Jeg fik lyst og mod på at føre mine egne drømme ud i livet.
Dette er en af de bedste bøger jeg har læst i år!

Læs den hvis du:
- Kender Felicia Day og vil høre mere til hende (og hvis du kender hende så vil du helt klart det!)
- Vil læse en bog om en interessant og anerledes person
- Vil forøge din geek-value!

1 kommentar:

  1. Åh, den skal jeg så meget have fingrene i!
    Felicia er simpelthen bare så skøn en person og hendes rolle som 'Charlie' i Supernatural var vildt fantastisk - hun var en del med senere hen også!
    Og 'The Guild' <3 Åha, det har jeg brugt lidt for meget tid på at se, i visse øjne! :D

    SvarSlet