torsdag den 4. juni 2015

Er der nogen?

Er der nogen?
Marlan Keyes
2006, Cicero
541 sider

Endnu et af mine køb fra den lokale genbrugsbutik, til den snoldede sum af 5 kr. Forsiden skriger chicklit og det passer fuldstændig. Den minder om Sophia Kinsellas bøger, både i skrivestil og univers, men derudover tager den også fat i nogle alvorlige problemstillinger.

Anna Walsh kan ikke vente med at blive rask nok til at rejse hjem til New York, for hendes familie i Irland virker lidt for opsatte på at gøre hende godt tilpas igen efter ulykken. Men Anna savner sine venner, sin mand og Verdens Bedste Job. Så selvom Anna både fysisk og psykisk er lidt af et vrag, vender hun tilbage til den pulserende storby, hvor det måske ikke er så nemt at komme sig som hun først troede.

På humoristisk og alligevel seriøs vis tager bogen emner op som livet, døden og hvordan man kommer sig efter et voldsomt traume. Man kan ikke lade være med at holde af Anna, der på bedste (dårligste) optimistiske måde, forsøger at overkomme de forhindringer som skæbnen kaster efter hende.

Særligt en passage i, hvor hun beskriver sit køb af en lottokupon og hvordan hun mentalt forestiller sig at vinde, uden dog at tro på det et sekund, og alligevel bliver hamrende skuffet, er så velkendt for mig, at det fik mig til at grine af mig selv.


Samtidig får vi en lille føljeton fra Annas søsters (overdrevne) liv som privatdetektiv, i form af breve til Anna. Samt ikke at forglemme hendes mors mysterium om Damen Der Prøver At Få Sin Hund Til At Skide På Vores Havelåge!

Alt i alt en hyggelig, humoristisk og dejlig chicklit-bog!

Læs den hvis du:


- Er til chicklit
- Kunne lide Shopaholic-serien eller andre af Sophia Kinsellas bøger
- Vil læse chicklit med lidt mere bid i

Ingen kommentarer:

Send en kommentar