onsdag den 22. oktober 2014

Englen - Angelologi 1

Englen - Angelologi 1
Danielle Trussoni
2010, Lindhardt og Ringhof
620 sider

Jeg var begejstret første gang jeg læste denne bog, og ventede spændt på fortsættelsen. En dag fandt jeg den i bibliotekets bogudsalg og måtte bare eje den. Siden har jeg villet genlæse den, med henblik på at anbefale den her på bloggen. Det var et glædeligt gensyn da jeg genlæste den i efterårsferien, og jeg skal snarest muligt på biblioteket for at låne 2'eren. 

Bagsidetekst
Evangeline var kun 12 år, da hendes far overlod hende til nonnerne på Sankt Rose Kloster. Som 23-årig falder hun over en korrespondance fra 1943 mellem en afdød nonne fra klosteret og den berømte filantrop Abigail Rockefeller. Fundet kaster hende uvidende ind midt i en fejde, som strækker sig mange tusind år tilbage i tiden: en fejde mellem Det Angelologiske Selskab og de monstrøse, men smukke efterkommere af engle og mennesker - nephilimerne.
Brevene fra mrs. Rockefeller rummer nøglen til en hemmelighed, der er voldsomt eftertragtet af de engang så magtfulde nephilimer, og som vil sætte dem i stand til at herske over og undergrave alt det gode i menneskeheden. Generation efter generation af angelologer har helliget deres liv til at stoppe nephilimerne, og da Evangeline opdager, at hun selv er ud af en højtstående angelologfamilie, begynder et nervepirrende kapløb med tiden for at hindre, at hemmeligheden falder i de forkerte hænder. 

Bogen er inddelt i tre dele, hvori vi i den midterste er tilbage i Paris i 1940'erne og følger Evangelines bedstemor Gabriella og hendes veninde, der på trods af verdenskrigen, forsøger at fortsætte deres vigtige studier og arbejde for Det Angelologiske Selskab. Første og sidste del af bogen følger vi Evangeline i nutiden.

Mytologi og hemmelige selskaber skaber en spændende og nervepirrende bog, der underholder fra start til slut. Er man til Dan Brown-stilen går man ikke helt galt med denne bog. Sproget er hverken tungt eller langsommeligt, og det letlæselige tekstlayout gør det til en god afslapning og hyggelæsning. 

Læs den hvis du:
- Er til spænding med overnaturlige træk
- Elsker hemmelige selskaber og konspiration
- Trænger til noget fængende, man let kan komme igennem
- Kan lide bøger som Da Vinci Mysteriet eller Dødens instrumenter (ikke for at sammenligne, men mere den form for genre)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar