tirsdag den 30. september 2014

DIY: Harry Potter-matador

For nylig afholdte jeg en Harry Potter-tema dag for mine venner. Det var super hyggeligt; en havde bagt pumpkin pie og brygget ginger ale, en anden havde lavet en Harry Potter-quiz. Selv havde jeg kastet mig ud i at lave Harry Potter-matador. Det tager lidt tid, men ellers super sjovt og hyggeligt (også at lave).

På nettet kan man finde en hel masse guides til Harry Potter-monopoly. Men mange kræver en del ting, jeg tænkte, at det kunne gøres nemmere. Så her kommer en guide.
Det skal du bruge:

- Et originalt Matadorspil (du skal kunne kopiere pengeværdier og lignende, sådan at spillets værdibalance ikke bliver skæv)
- Et stykke karton i A3
- ca. 5 stykker karton i A4
- farveblyanter, sprittusch, lineal, blyant og viskelæder

Sådan gør du:
Start med at måle dit karton og lav fire kvadratiske hjørner. Der skal være 8 felter mellem hvert hjørne. Derefter skal du navngive dine felter. Her er det en fordel at bruge det originale Matadorspil - så får du den rigtige rækkefølge af forskellige slags grunde og felter. Dine grunde skal være steder fra Harry Potters univers. Jeg valgte at køre den danske udgave og forsøgte at skabe temaer for hver farvegruppe. Fx samlede jeg "onde" steder i én gruppe, steder fra Hogsmeade i en anden osv. I stedet for færger kan du have forskellige magiske transportmidler. Jeg valgte Hogwartsekspressen, susenetværket, Natbussen og Transitnøgler. I stedet for Carlsberggrunde valgte jeg de to aviser Profettidende og Ordkløveren. Du kan selv bestemme og kun fantasien sætter grænser. Jeg fandt god inspiration i denne liste over steder: Steder i Harry Potters univers-wiki.

Klip en masse stykker karton ud til kort over grunde. Her kan du bruge grundene fra det originale matadorspil som ramme - og bare ændre på grundnavnet på dine egne kort. Husk at skrive pantsat samt pantsætningsværdi på bagsiden. Derefter laver du "chancekortene". For at opretholde værdibalancen i spillet, valgte jeg at gennemgå de oprindelige kort og omformulere teksten men beholde pengeværdien. Fx blev "du er løbet tør for benzin - betal 500" til "du er løbet tør for susepulver - genopfyld for 500". Brug fantasien og lav sjove kort! 
Til sidst laver du et Gringotts-felt som er der, hvor bøderne skal lægges, således at Gringotts kan plyndres (i stedet for det oprindelige parkeringsfelt), samt et felt til chancekort. 

Så er spillet klar. Brug penge, huse, hoteller og evt. brikker og terninger fra det oprindelige matadorspil. Jeg havde et gammelt Harry Potter brætspil liggende, derfra brugte jeg de små troldmandshatte-brikker samt terninger. 

Mangler du mere inspiration? Jeg fandt denne side, hvor man faktisk kan printe alle kort. Den er dog på engelsk og bruger derfor andre pengeværdier, samt man må printe felter ud til spillepladen også. Men den er værd at kigge på: Harry Potter Printables.

Sjovt, hjemmelavet og hyggeligt :D

6 kommentarer:

 1. Sikke en sjov ide! Tror jeg at jeg vil forslå for mine venner at vi skal lave :D

  SvarSlet
 2. Hvor er det virkelig en fed idé! Det må jeg virkelig prøve at lave på et tidspunkt :)

  SvarSlet
 3. Plus: jeg er ikke ligefrem fantastisk god til at tegne og være kreativ på dén måde - så hvis jeg kan, så kan alle :D

  SvarSlet
 4. Fineste og mest kreative idé nogensinde! Fantastisk :D

  SvarSlet
 5. Det lyder vildt fedt!!! (Jeg skal lave den til mit skoleprojekt;)

  SvarSlet
 6. Vildt fedt! Tror jeg laver det til et weekend-projekt

  SvarSlet