mandag den 30. september 2013

Sherlock Holmes' hjem på Baker Street

Ohøj alle i dejlige læsere derude! Så er jeg atter tilbage. Hjemvendt fra det der udland. Som tidligere nævnt, har jeg været en tur til London. Den by har en helt særlig plads i mit hjerte. Hvem ved, måske har jeg boet der i et tidligere liv - kan i ikke lige se det for jer: Det victorianske London, tågen, brosten, store kjoler. Nå, men tilbage til nutiden! Jeg kom hjem for en lille uge siden, og lagde mig straks med ond forkølelse. Det er jeg heldigvis ved at være ovre snart (har en super sund suppe kogende i skrivende stund), så jeg kan vende tilbage til studierne og ikke mindst jer, kære læsere af bloggen!

Jeg havde fået sparet en god sum penge sammen, så der blev shoppet ret godt igennem. Og ja, jeg fik købt bøger ;) en hel del faktisk! Faktisk fik jeg købt så mange souvenirs, at jeg havde problemer med at få både lukket min kuffert og få den ned på den fastlagte vægt. Ved lidt tetrisfinter og hjælp fra min veninde, fik jeg endelig stoppet både kuffert og håndbagage.

Den næstsidste dag slog jeg et smut forbi vores alle sammens detektiv på Baker Street 221 B. I dette hus er der et lille museum samt en souvenirbutik, der er altid stationeret en "politibetjent" i gammeldags uniform og de ansatte går i gammeldags tøj. Desværre var museet lukket for dagen da jeg kom, men butikken var stadig åben. I to rum med knirkende gulvbrædder var hylder og reoler fyldt med Sherlock Holmes. Billeder, plakater, lightere, skakspil, bøger, hatte, kuglepenne - ja alt hvad man kunne forestille sig, kunne købes her. Man kunne sågar købe en lille visitkortholder med Sherlock Holmes visitkort. Så kunne man lige have dem stående derhjemme på skrivebordet og dele ud, hvis ens venner manglede lidt assistance.Et par dage tidligere var jeg i en boghandler faldet over en lille bog med forgyldte sider, som indeholdte to Sherlock Holmes historier. Jeg havde straks købt den. Nu så jeg til min store fortrydelse, at man her kunne købe en af de flotteste bøger jeg længe har set!
Den komplette samling af Sherlock Holmes historier! Indbundet i hardback, brun med gyldne bogstaver og mønster, som indeholdte fodspor, forstørrelsesglas, pibe, Londons skyline og meget mere. Siderne her var også forgyldte, hvert kapitel indledt af et smukt mønster. Hele bogen var bare så gennemført, så fint pyntet, at man kunne mærke den dybe kærlighed til værket.

Jeg tænkte, at den sikkert måtte være hamrende dyr. Men nej! 25 £! Der på dette tidspunkt lå på lige under 9 kr.! 
Jeg måtte eje den! Den var stor og tung, og jeg havde allerede én Sherlock Holmes bog i kufferten. Jeg var ligeglad og købte den. Og det er jeg glad for! Det er nok den flotteste bog jeg ejer, og jeg er meget, meget glad for den.
Selvom den er skrevet omkring år 1900, er sproget nemlig ganske enkelt uden at blive banalt, så selvom jeg ikke er så hjemmevandt i engelske bøger, har jeg intet problem med at læse den.

Ja, jeg ved ikke hvad jeg mere skal sige, andet end at jeg er blevet næret i min hengivenhed for denne karakter, der har lagt bund for så meget i både litteratur og film. Ja selvfølgelig ikke kun Sherlock, men mindst ligesåmeget hans forhold til vennen Watson.


Skulle du selv have lyst til at eje dette smukke værk, så kan du købe den her:
Barnes and Noble
Bogen er desuden indledt af to forskere i Sherlock Holmes, der skriver om skabelsen af de forskellige historier og ikke mindst om forfatteren sir Arthur Conan Doyle. Gå nu bare ind og køb den, det er elementært, min kære Watson!

Nok for denne gang, glæd jer til næste indlæg, hvor jeg fortæller om det fantastiske Harry Potter museum (med mange billeder og måske en lille hemmelighed!).4 kommentarer:

 1. Barnes and nobles leatherbound classics er bare de smukkeste! :D

  SvarSlet
 2. Det er sådan en smuk samling med Sherlock Holmes. Har selv bestilt den hjem for nylig, og den er simpelthen så flot at have stående. Nu glæder jeg mig til også at læse den :)

  SvarSlet
 3. Åh hvor fantastisk med et besøg på den famøse Baker street! Jeg er helt misundelig :)

  Og den bog er så elskelig; jeg ejer den selv, og den er en sand skat på min bogreol. Noget smukkere er næsten umuligt at opspore.

  SvarSlet
 4. Ja, jeg er også forfærdelig glad for den! Nogle bøger har bare dét der magiske over sig. Og så kan det godt være Kindle er smart, men det bliver ALDRIG det samme! (Jeg er så gammeldags)

  SvarSlet