fredag den 28. december 2012

Jarastavens vandring


Jarastavens Vandring – 9 bind
Saga Borg
2002 – 2007, Lademann
Vølvens Datter
Ondskabens Tegn
Vindens Øje
Urlas Skygge
Mørket Sænker Sig
Dødens Vingeslag
Livets Kilde
Ulvens Hule
Tertors Vrede

Siri oplever sin boplads blive overfaldet af fjenden, og sammen med resten af bopladsen kvinder, bliver hun ført bort som krigsbytte. Et nyt liv venter hende, men hun må træde varsomt. Hun er nemlig oplært som vølve, et magtfuldt og farefuldt hverv, som gør hende i stand til at helbrede sygdomme og tyde Gudindens tegn. Men en boplads kan kun have én vølve, og fjendes boplads har allerede én: den magtbegærlige og nøjeregnende Grina, som oven i købet er Høvdingens kvinde.

Serien er en form for low fantasy, som foregår i et mytisk Sverige. Det er ikke noget historisk værk, men har ladet sig inspirere af fortiden. Serien følger Siris liv og alle de trængsler og lidelser, men også glæder og den lykke hun kommer til at opleve på den nye boplads.

Læs den hvis:

-         du kan lide low fantasi
-         du kan lide bøger som Hulebjørnens klan og Det år hestene kom
-         du har lyst til at læse en del af eller hele serien. Læs dog kronologisk
-         du ikke er bange for et par intime scener hist og her.


Bonus info
Navnet Saga Borg er et pseudonym for forfatterne Diane Alfredhsson & Carola Haglund. Til og med Urlas skygge hørte Jesper Svensson også blandt forfatterne.

1 kommentar:

  1. Og hvis man kan dy sig fra at læse den sidste bog i serien, er den federe endnu :) En ufiltreret bog om middelalderliv på godt og ond, set gennem et filter af en smule fantasy. Jeg har selv serien :)

    // Janni aka Gulde <>< Gulde.dk

    SvarSlet