tirsdag den 16. oktober 2012

Angela's AshesAnne Olander Poulsen, 21, bibliotekskundskabs og videnskommunikations studerende anbefaler:


Angela’s Ashes

Frank Mccourt
432 sider
1996, Harpercollins Publishers


Resumé

Lille Frank Mccourt vokser op i en fattig irsk familie i 30’erne/40’erne. Faren er alkoholiker, kan ikke finde arbejde og drikker som regel hele sin løn op, når det endelig lykkes at finde et. Gennem Franks barnlige øjne ser man, hvordan familien må klare sig med hvad de har og kan finde.
Frank Mccourt får ved hjælp af bogen berørt emner som emigrering til USA, katolicisme, fattigdom og Irlands historie. Alt dette bliver fortalt med et barns sind og med en voksens underholdende måde at tænke tilbage på, sit liv og sine valg


Bogen lyder som en kedelig historie, hvor en mand brokker sig over, hvor hård en barndom han har haft det. Dette er ikke tilfældet. Bogen er skrevet på en underholdende måde, hvor forfatteren tænker tilbage på sin barndom. Ja, det var en hård barndom, men det føles ikke på noget tidspunkt, som om at forfatteren brokker sig over det. Jeg synes bogen er god, fordi man på en underholdende og realistisk måde får fortalt, hvordan livet var i 30’erne og 40’erne. Man lærer noget historisk uden man er bevidst om det. Det er jo ikke det værste man kan være udsat for.


Læs den hvis:
- Irland lige er noget for dig
- Hvis du kan lide at læse engelsk, for den er efterhånden svær at finde på dansk.
-Du kan lide bøger der er skrevet, så man sidder og griner lidt for sig selv mens man læser.
-Du kan lide bøger, som der også er lavet en film til
- Mange skoler bruger den til undervisningsmateriale, så du kan komme din lærer i forkøbet
- Frank Mccourt har skrevet 2 bøger efterfølgende om sit liv, hvor han er emigreret til Amerika og de er mindst lige så gode.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar