søndag den 30. september 2012

Profetien


Profetien
Dean Koontz
311 sider
2004, anden danske udgave 2006 Cicero
Fra 129 kr. på Saxo.dk

Jeg er stor fan af Dean Koontz, og har mange af hans bøger. Hvis du ikke ved hvem denne fremragende forfatter er, skal det siges at han skriver spændingsbøger i verdensklasse. Indtil videre må Profetien være min yndlingsbog af Dean Koontz, og det fik jeg endnu engang bekræftet efter at have læst den for tredje gang i sidste uge.

Resumé
Den aften Jimmy Tock bliver født, ligger hans farfar på sit dødsleje. I sine sidste åndedræt udtaler en række profetier om sit barnebarn. Hvor meget han vejer, hvor lang han er, og hvad han kommer til at hedde. Men vigtigst af alt forudser han fem forfærdeligt dage i Jimmys liv. Lige før han dør når han at råbe, stol ikke på klovnen! Så udånder han, og Jimmy bliver født i samme øjeblik.
Så er stemningen ligesom lagt. Vi følger Jimmy igennem de fem forfærdelige dage, som udfolder sig igennem hans liv. Hvem overlever, og hvem skal betale prisen?
Du er fanget fra første til sidste side!

Ud over at være et eksempel på spændingslitteratur som fungerer, er bogen fyldt med kærlig humor fra bogens fortæller Jimmy, der har et skævt syn på en ellers kaotisk verden. Man sidder skiftevis i åndeløs spænding og med tårer i øjnene af grin.
Det bogen formår, i forhold til nogle af Dean Koontz første bøger, er, at skabe nogle karakterer man ikke kan andet end at elske. Figurerne bliver aldrig todimensionelle papfigurer, men levende væsner. Og ikke kun levende væsner, men mennesker som man rent faktisk bekymrer sig om, og håber overlever hele balladen. Man gyser og griner med dem, og må følge dem til den bitre ende.

Læs den hvis

-          Du er til gode spændingsromaner
-          Elsker gys og grin
-          Ikke er bange for klovne
-          Er Dean Koontz fan eller vil lære forfatterskabet at kende
-          Har lyst til at blive fanget fra første ord

Ingen kommentarer:

Send en kommentar