onsdag den 11. juni 2014

Guide til ferielæsning

Hvad skal du læse denne sommer? Læselyst er din guide til gode læseoplevelser og her er en guide til læsning på ferien. 

Det er først og fremmest vigtigt, at bogen ikke er for stor og tung - tro mig, jeg ved hvordan bøger kan være et helvede i en kuffert (når man kommer til at købe for mange bøger med hjem fra ferien). Bøger kan få din kuffert over maksimum vægt for bagage (hvis du skal ud og flyve), og desuden gider man ikke slæbe rundt på en tung bog på ferien. 
En tung bog er uhandy (ja det er et ord, hvor jeg kommer fra) at sidde/ligge med ved stranden/poolen eller hvor du nu holder din ferie.
Altså: Hold dig til lette bøger. Gerne paperbacks og pocketbooks - mange genbrugsforretninger sælger pocketsbooks til 5-10 kr. og ellers fås de billigt hos både kiosker og boghandlere. 

Når du nu er på ferie vil du gerne slappe af, og derfor skal bogen også være afslappende. Dermed ikke sagt at den skal være kedelig! Den kan sagtens være en hårrejsende thriller eller spændingsroman. Det skal bare ikke være tung litteratur (figurativt) - det er svært at holde koncentrationen med den slags. Hold dig til noget du finder medrivende. Her kommer et par forslag til forskellige genrer (de er alle under 300 sider, så de burde ikke veje alverden).

Den apokalyptiske
Danmark under et zombieudbrud. Anderledes, spændende og tankevækkende. 1. del af en triologi.

Novellesamlingen
Tag med på en rejse gennem forskellige genrer med gys, humor og spænding i denne fantastiske novellesamling

Chicklitten
Stadig en af mine absolut yndlingsbøger! Er du til denne genre er den bare et must! (Plus du føler dig helt økonomisk ansvarlig når du læser om hendes eskapader).

Den humoristiske til eventyrlige legebørn
Tre kedelige kontormænd bliver til tre cyberagenter, der transporteres ind i Grimm's samlede værker for at løse et mord. Fantasifuld og lattervækkende. 

Klassikeren
Skal det være stille og forførende, så frem med Austen. Kvinders længsler og lidelser i 1800-tallet. Romantik i historisk perspektiv.


Thrilleren
Agenterne der jagter en gal massemorder med tilnavnet Kirugen. En thriller med et drys af overnaturlig ondskab og gys.

Rejsebogen
Når nu du er på ferie er det oplagt at læse en god rejseklassiker. Kom med Jorden rundt i et kapløb mod tiden.

Den spændende
Eksagten der kender til en bog, hvor alle personers fødsel og død er noteret - også i fremtiden! Konspirationsteorier, agenter og forbrydere.

Hårrejsende krimi

Mitch er en almindelig mand. En dag modtager han et opkald om, at hans kone holdes som gidsel imod en svimlende løsesum. Velskrevet, overraksende og skræmmende til det sidste.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar