tirsdag den 29. april 2014

Sofies Verden

Sofies Verden
Jostein Gaarder
Høst og Søn, 2001
541 sider

Jeg læste (næsten helt) denne bog for første gang, da jeg var omkring fjorten. Den gjorde et stort indtryk på mig og de eksistentielle tanker jeg i forvejen gik og gjorde mig. Men før jeg kommer mere ind på, hvor vigtig en bog det er i min optik, må jeg hellere sige et par ord om, hvad den handler om.

Sofies Verden er en forunderlig bog. Sofie er fjorten år. Hun bor i en lille by i Norge og lever et helt almindeligt liv indtil hun en dag modtager et mystisk brev. Hvem er du? er det eneste som står. Således begynder Sofie at modtage et filosofisk brevkursus fra en fremmed person. Hvem er denne mystiske filosof og hvorfor begynder han at sende breve til hende?
Sofies Verden er ikke bare historien om Sofie, men også om den gådefulde Hilde og ikke mindst en gennemgang af filosofiens historie. 

Det fede ved denne her bog er, at man får en hel del faglitteratur med. Det kan godt være at det til tider kan være på nippet til at blive lidt tungt, men den fascinerende historie får en til at læse videre. Det er ikke en bog man sluger på én aften, men en man kan gå og tygge længe på.
Et eller andet sted synes jeg, at Sofies Verden burde være pensum i 8/9. klasse eller måske i gymnasiet. Den stiller nogle vigtige spørgsmål og kaster læseren ud på en filosofisk rejse sammen med Sofie.
Jeg var utrolig glad for at genlæse den, og tror det er en af de bøger jeg skal læse med jævne mellemrum igennem livet.

Læs den hvis du:
- vil læse en anderledes bog
- vil lære mere om verden og filosofi
- vil sætte nogle vigtige tanker i gang
- vil læse noget der ikke er "junk food" for hjernen
- ikke har læst den før! PENSUM TIL LIVET

2 kommentarer:

  1. Den står (stadig!) på min to-read-liste. Jeg må altså snart gøre noget ved det :-D

    Mvh.
    Den lille Bogblog

    SvarSlet
  2. Den læste jeg også da jeg var yngre. Jeg husker at jeg synes den var god, men jeg husker også at jeg snød i nogle af de meget lange filosofiske passager... :(

    SvarSlet