søndag den 3. november 2013

Culture Smart! Denmark

Culture smart! Denmark
Mark Salmon
168 sider
2006, Kuperard
Kan lånes hjem til dit bibliotek via bibliotek.dk
Kan bl.a. købes på Blackwell's.com til ca. 76 kr.

Hvordan er vi danskere egentlig set med udlændinges øjne? Når vi selv er i udlandet lægger vi mærke til ligheder og forskelle, men hvad ville en fremmed påpege, opdage og finde enten underligt, sjovt eller spændende omkring vores land? Andres blik på os, finder jeg utroligt spændende.
Da jeg i september var i London besøgte jeg en stor bogforretning, der kun solgte rejsebøger. Kort, guides, rejsebeskrivelser - alt hvad hører sig til. På en lille hylde om Skandinavien fandt jeg et par bøger om Danmark og endte med at købe  Culture Smart - Denmark.


Fra bagsiden
Culture Smart Denmark us an illuminating and practical guide to Danish culture and soceity. It will help you turn your visit - wether it's for business or for pleasure - into a memorable and enriching experience. Contents include:
- local customs and traditions
- the impact of history, religion and politics
- the Danes at home, work and play
- eating and drinking, Danish style
- dos, don'ts and taboos
- business practice
- communication, spoken and unspoken


How to do the skål
Bogen er en ud af en hel serie, så du kan finde en bog for nærmest hvert land i verden. Bogen her er skrevet af ireren Mark Salmon der immigrerede til Danmark i 1998.

Du kan læse om blandt andet læse om The Jantelaw, the summerhouse og how to do the skål. Noget jeg fandt interessant er vores anderledes måde at introducere os selv til en fest eller arrangement. Der påpeges at man ikke skal vente på at en tredjepart introducerer dig, men at man går rundt og introducerer sig selv, ved at give hånd til alle og sige sit fornavn.
"If you are giving the skål, you should pick up your glass and, cathing the eye of someone else in the company, raise it to your head hight. Wait until everyone else  who wants  to has joined in and then raise the glass a little higher and say skål, pronounced 'scoal', before drinking. It is the height of bad manners not to join in a skål when invited."


Opsummering
Det er en fin lille bog som er hurtig at komme igennem. Det er sjovt at få et lille indblik i hvad andre mener om os, og især læse de generaliserende ting som jo nødvendigvis måtte komme.

Læs den hvis du:


- er nysgerrig på hvordan andre ser os og vores land

FIND LÆSELYST PÅ FACEBOOK OG FÅ MEGET MERE LYST. TIL BØGER. 

1 kommentar:

  1. Nu bliver jeg helt nysgerrig. Det er ret interessant hvordan andre ser os. Der er fx også det med mad - vi har tit travlt med at påpege de klamme ting man spiser i andre lande som hunde i Kina, frølår i Frankrig eller "rå" fisk i Japan. Vi glemmer helt hvilke "ulækre" specialiteter vi selv har på den danske menu: flæskesteg med svær, der jo er huden fra en gris - vi spiser dem endda også tørrede som chips, eller hvad med vores egen "rå" fiskespecialitet, marineret sild. Er der også noget om mad med? :)

    // Janni aka Gulde <>< Gulde.dk

    SvarSlet