tirsdag den 26. februar 2013

Gyldendal ramt af nedgående bogmarked


Indtægter på digitalisering tager tid

Selskabet er i høj grad ramt af den stigende digitalisering på markedet, og omlægningen til en mere digital verden tager tid, hvorfor indtægterne har svært ved at følge med udgifterne.

- Gyldendal er, som forlag i hele verden, i en overgang, hvor fortiden er analog, nutiden er overvejende analog, mens fremtiden forventes at blive overvejende digital. Det betyder, at forlagene investerer både i analoge udgivelsesaktiviteter og i betydelig udvikling af nye digitale produkter, tjenester og forretningsmodeller. Indtægterne fra de digitale forretninger var i 2012 mindre end omkostningerne, hedder det i regnskabet.

Forventer samme resultat for 2013

For 2013 venter Gyldendal en omsætning og et resultat før skat på samme niveau som i 2012.
Bundlinjen i 2012 blev et plus på 32,1 mio. kr. mod et overskud på 54,4 mio. kr. i 2011. Generelt er Gyldendals økonomiske og finansielle situation dog god, skriver forlaget videre.


P.S. Kunne du lide indlægget? Husk at anmelde indlægget fra 1-5 herunder (1 er dårligst 5 er bedst) eller smid en kommentar.

1 kommentar:

  1. Ja, fremtiden ser afgjort digital ud men overgangen er svær. Jeg synes fx. stadig ikke der er noget som at sætte sig i en god stol/sofa med følelsen af en bog og rigtigt papir mellem fingrene, og lugten af papiret der ikke længere er nyt.

    // Janni aka Gulde <>< Gulde.dk

    SvarSlet