mandag den 14. januar 2013

Kan bøger give tømmermænd?

Da jeg første gang så dette billede blev jeg bare så glad! Jeg tænkte, det er lige præcis sådan jeg ofte har det! Og jeg troede det bare var mig, der var mærkelig (det er det muligvis også, men det er en helt anden historie). Men hvis der er lavet sådan et billede må jeg ikke være den eneste.

Måske kender du det også? Du har lige læst en bog. Den var god. De lærte karaktererne at kende. Måske var de ikke alle lige sympatiske, men på hver sin måde spillede de en vigtig rolle i fortællingen. Måske foregik den i en anden verden, eller et andet sted i verden. Så er historien slut, du lukker bogen og opdager du ikke er på Hogwarts, i Sibirien eller i Narnia.

Du har lyst til at starte på en ny bog, men alligevel ikke. For faktisk har du bare lyst til at læse mere fra den anden bog. Høre mere fra netop dét univers. Hvad skete der så for karaktererne? Og du har ikke rigtig lyst til at åbne en ny bog, for det er ligesom ikke det samme.

Nu har vi endelig et begreb for det! Bogtømmermænd. Hold op hvor har jeg haft mange bogtømmermænd igennem tiden. Lige i øjeblikket er jeg dybt fanget i serien bag HBO serien True Blood. Ikke fordi bøgerne er specielt velskrevne, men jeg kan bare ikke lægge dem fra mig. Jeg ved ikke hvad det er, men hver gang jeg har afsluttet en kan jeg ikke vente med at læse mere, mere, mere. Hvad skete der så?

Og husk så:
En rigtig bogelsker går aldrig alene i seng!

1 kommentar:

  1. Dejligt indlæg! Jeg elsker billedet, som du har posted - det er lige præcis sådan, jeg har det;)

    SvarSlet