lørdag den 22. september 2012

Læsere anmelder novelle til politiet

Tør du læse denne meget livagtige sms-novelle?
Du får pludselig en sms hvor der står "Jeg fulgte efter dig til morgen. Så du mig ikke?" Du forsøger at slå nummeret op på krak, men får ingen svar.
Dette har flere læsere oplevet. De har nemlig købt en sms-novelle, der er så livagtig, at de tror den er ægte.
Forvirret? Fortvivl ikke!

SMSpress er et forlag, som udgiver litteratur via sms. Du kan således for eksempel købe noveller via sms. Normalt modtager du 1-3 beskeder om dagen, og historien udfolder sig altså langsomt, så du er nødt til at vente på næste besked. Måske har du endda glemt, at du er ved at læse den, da du pludselig får en besked imens du er ude at handle eller på vej hjem fra arbejde.
Selv skriver SMSpress på deres hjemmeside:


SMS-litteratur er en fascinerende fortælleform, da det kompakte format, tidsfaktoren og afsenderen spiller en afgørende rolle i fortællingen. Historien folder sig lige så stille ud – besked for besked. Ofte strækker fortællingerne sig over en uge og forventningens glæde kan blive så stor, at man næsten mærker et sug i maven, når den næste SMS kommer.

Steen Langestrup har skrevet gyseren "I morgen skal du dø", hvor hovedpersonen Emma bliver forfulgt. Man modtager således mere og mere skræmmende stalkerbeskeder i takt med historiens udfoldelse. Faktisk har det været så livagtigt, at flere læsere har troet det var ægte, og har anmeldt beskederne til politiet.

Politiet er dog meget positive over folk anmeldelser, også selvom det var en sms-novelle, fordi det er godt, at folk er på vagt.

Selv siger Kim Baasch, redaktør og partner hos SMSpress, at det fede ved sms-noveller er, at forlaget kan lege med tiden og navnet på afsenderen. Afsenderen kan både være "ukendt" eller fx "Tine" selvom modtageren ikke har nogen af det navn indkodet på sin mobil.

Desuden siger Kim Baasch:

"Den ligger da også lige på grænsen. Men vi vil jo netop gerne opnå, at folk i få sekunder tænker "Gud, hvad er det her?". Men det skal jo helst ikke være noget, man tænker på længe efter, så nu har vi lagt en advarsel ind på siden."

Er du nysgerrig? Læs mere om noveller på sms på SMSpress hjemmeside. Her kan du også købe novellem I morgen skal du dø til 20 kr. Hvis du altså tør...

1 kommentar:

  1. Jeg skal helt klart tjekke det ud - linket er gemt!
    Mega fedt initiativ altså!

    SvarSlet